Search
Search ×
KTM 450 SXF 2021

KTM 450 SXF 2021

Auteur: Jim scheres/zaterdag 24 oktober 2020/Categorieën: Motoren

Waardeer dit artikel:
4.5
De kampioenschapswinnende KTM 450 SX-F is een bewezen formule die de benchmark in de branche is. Voor 2021 blijft deze machine superieure prestaties en gebruiksgemak leveren. Hij heeft een uiterst compacte cilinderkop met enkele bovenliggende nokkenas en samen met de efficiënte elektronische brandstofinjectie levert hij op de meest effectieve manier een ongeëvenaarde 63 pk. De KTM 450 SX-F is gewoon de snelste motorcrossfiets op het circuit.

De 450 cc-motor is de ultieme krachtpatser als het gaat om het competitieve motorcrossgamma van KTM. Het compacte, lichtgewicht ontwerp heeft een cilinderkop met enkele bovenliggende nokkenas, aangedreven door het nieuwste elektronische injectiesysteem. Hierdoor kan de indrukwekkende 63 pk extreem efficiënt over het hele toerenbereik worden verdeeld. Zelfs met zijn superzuinige elektrische starter is dit model nog steeds de lichtste 450 cc-motor op de MX-markt. Voor 2021 is de beproefde KTM 450 SX-F-motor verder ontwikkeld om de betrouwbaarheid te verbeteren.

De KTM 450 SX-F is uitgerust met een lichtgewicht, compacte SOHC-cilinderkop (enkele bovenliggende nokkenas). Het ontwerp is gericht op massacentralisatie, wat bijdraagt ​​aan de algehele uitmuntende handling. De bovenliggende nokkenas heeft een voor wrijving geoptimaliseerd oppervlak en kleptiming die zorgt voor een indrukwekkend reactievermogen. De vier ultralichte titanium kleppen (inlaat 40 mm, uitlaat 33 mm) worden geactiveerd via extreem stijve tuimelaars. De tuimelaars aan de inlaatzijde zijn voorzien van een DLC-coating, waardoor indrukwekkende motortoerentallen tot 11.500 tpm mogelijk zijn. Wrijvingsarme kettinggeleiders ondersteunen het hoge toerental verder. De innovatieve kopconfiguratie garandeert de meest efficiënte levering van het ongeëvenaarde vermogen en behoudt een sterke voorsprong op de concurrentie.

Net als bij de hele KTM SX-reeks, is het frame van de KTM 450 SX-F professioneel vervaardigd uit hydrogevormde buizen van chroom-molybdeenstaal die door robots zijn gelast om de hoogste niveaus van consistente kwaliteit te garanderen. De nauwkeurig berekende stijfheid van het frame zorgt voor een responsief rijgedrag en werkt perfect samen met de vering om uitstekende wendbaarheid en stabiliteit bij hoge snelheden te bieden. Alle 2021 KTM SX-frames zijn voorzien van een zeer duurzame poedercoating en worden geleverd met standaard framebeschermers. Het subframe is gemaakt van lichtgewicht aluminium en geeft een goed gevoel voor de berijder, evenals een gemakkelijke verplaatsing over het zadel.
MerkKTM
Type450 SXF
Prijs€ 10.990,00
Bouwjaar2021
CategorienCross
Motorinhoud450cc tot 1000cc
Print

Aantal keer bekeken (568)/Reacties (0)

Alsjeblieft login or register Om Reactie te plaatsen.

Theme picker

Ons actuele aanbod motoren

Copyright 2021 by Sitewriter Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top